Jablečné cupcaky se skořicí

20201105 230050menší

Ten kdo má rád celoročně cupcaky, tak ocení tento vánočně laděný recept. A díky směsi Mix per Dolci, budou vaše cupcaky lahodné a nadýchané.

 Ingredience: (na 15 ks)

Těsto:
100 g cukru
200 g oloupaných a nastrouhaných jablek
70 g rozpuštěného másla 
3 lžíce tučného bílého jogurtu 
3 vejce
2 lžičky mleté skořice 
2 lžičky prášku do pečiva bez lepku a bez fosfátu 
Pudinkový krém:
1 balení vanilkového pudinku bez lepku
400 ml mléka 
2-3 lžíce cukru
250 g másla 
cukr podle chuti
kakao
aroma - mandlové nebo rumové 
Postup:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, vychladlé máslo, jogurt a skořici a pořádně rozmícháme. Nakonec přimísíme mouku s práškem do pečiva a poté opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme do papírových košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Na krém si nejprve uvaříme pudink, a to s mlékem a 2-3 lžícemi cukru. Necháme ho vychladit a mezitím si v misce vyšleháme máslo s cukrem. Po vychlazení zašleháme pudink do másla. Krém rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme kakao, do druhého aroma.
Vychladlé pečivo zdobíme krémy, můžeme je libovolně kombinovat. Cupcaky můžeme ozdobit i různým cukrovým zdobením podle příležitosti, k jaké jsou určeny. 
20201105 230224mensi

Zdroj: Gabriela Šeršeňová

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás