Ořechové trubičky s karamelovým krémem

20201029 230301mensi

Letošní předvánoční sezóna plná pečení cukroví začíná právě teď. A rovnou začneme pořádnou mňamkou! 

 Ingredience: (na cca 100 ks trubiček)

Těsto:
150 g moučkového cukru 
70 g mletých vlašských ořechů 
2 lžíce nealkalizovaného kakaa 
2 vejce
190 g másla 
Krém:
250 g másla
1 plechovka slazeného zahuštěného plnotučného mléka 
Postup:
Ořechy opražíme na sucho na pánvi, v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Po vychladnutí je umeleme na jemno.
Do mísy dáme všechny sypké ingredience a promícháme je, pak k nim přidáme vajíčka a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které je měkčí, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme přes noc do lednice. 
Druhý den necháme těsto chvíli při pokojové teplotě, pak z něj vyválíme placku 2-3 mm tenkou, rádélkem (nebo kráječem na pizzu) nakrájíme obdélníčky a na kovové trubičky je namotáme tak, že těsto bude mít asi 2 mm přesah přes druhý konec. Trubičky pokládáme na plech spojem dolů a lehounce přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C přibližně 10 minut. Trubičky by měly jen lehce zhnědnout, nejvíce je to vidět zespodu na spoji. Po vychladnutí sundáme trubičky z kovových formiček a namočíme oba konce v rozehřáté čokoládě s vysokým obsahem kakaa. 
Na krém si předem uvaříme plechovku slazeného mléka. Postavíme ji do hrnce dnem vzhůru a zalijeme až nad plechovku vodou. Necháme vařit a průběžně vodu doplňujeme. Po hodině vaření plechovku otočíme a vaříme další hodinu. Tím jednoduše vytvoříme karamel. Karamel můžeme udělat i vařením v mikrovlnné troubě; mléko nalijeme do vyšší misky, zapneme mikrovlnku na nejvyšší výkon a mléko ohříváme. Musíme ale mléko každých 15-30 vteřin kontrolovat a promíchat, aby nepřekypělo.  
Vyšleháme máslo a pak do něj postupně zašleháme karamel. Krém pak necháme v lednici vychladit. Poté trubičky plníme buď cukrářským sáčkem, nebo plastovou plničkou. 
Můžeme ale postup při plnění trubiček otočit a nejdříve je naplnit krémem a až pak namočit konce v čokoládě. 
20201030 153204mensi
Zdroj: Gabriela Šeršeňová

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás