Celozrnný bezlepkový chléb s kmínem

chleba SMALL1

Vyzkoušejte recept na bezlepkové pečivo podle Verči z blogu My Simple Dish! Verči nejvíce chutná s cizrnovým humusem dochuceným rajčaty a bazalkou.

 Ingredience:

Postup:

  1. V trošce teplé vody rozmícháme droždí a necháme ho zaktivovat (udělá se pěna).
  2. ve velké míse pak smícháme směs zbylou vodu a vzešlý kvásek. Zpracováváme těsto ručním mixérem nejlépe s hnětacími nástavci.
  3. Po chvilce hnětení přidáme ještě olivový olej a dále hněteme dokud není těsto hladké.
  4. Těsto přikryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  5. Po vykynutí si těsto rozdělíme buď na dva menší bochánky nebo na jeden větší. Můžeme také použít formu ( tu doporučuji vymazat a vysypat moukou).
  6. Hotové bochníky potřeme lehce mlékem a posypeme kmínem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Pak teplotu stáhneme na 180°C a dopékáme dalších 30 minut.
  8. Že je chléb dobře upečený poznáme poklepem na spodek chleba. Pokud zní dutě máme hotovo.
  • Zdroj: My Simple Dish

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás