Tvarohový slaný chleba

nutrifree recept

Co takhle zase vyzkoušet jiný druh pečiva? Tentokrát tady máme recept na tvarohový slaný chleba, který díky bezlepkové směsi Nutrifree vydrží krásně vláčný až 4 dny!

 Ingredience: 

- 300 g bezlepkové směsi na pečivo Nutrifree (Mix per Pane)

- 150 g bezlepkové směsi bohaté na vlákninu Nutrifree (Mix per Pane Fibra+)

- 15 g čerstvého droždí

- 1 lžička cukru

- 1 lžička soli

- 350 ml vlažného mléka

- 100 ml vlažné vody na droždí

- 100 g tvarohu (polotučný v alobalu)

- 2 lžíce bílého jogurtu

Postup:

V 1.míse si připravíme kvásek, do 100ml vlažné vody rozdrobíme droždí a lžičku cukru. Ve druhé míse vyhněteme veškeré ingredience včetně vzešlého kvásku. Jakmile je těsto řádně vypracované, vložíme na mísu s těstem poklop, nebo igelit aby neoschlo a necháme na teplém míste cca 60 minut kynout. Troubu rozpálíme na 180C, jakmile je těsto nakynuté, předěláme ho do zapékací mísy na chleba, na povrchu posypeme slunečnicovými semínky a pečeme. V polovině pečení bochníky chleba stříkám slanou vodou z rozprašovače. Po upečení také postříkám a ze zapékací mísy vložím na kovovou mřížku na vychladnutí.

Tip:

Toto těsto je vhodné na pečení bud v pekárně nebo v zapékací míse na chleba. Z uvedeného množství připravíme dva bochníčky chleba o rozměrech 22x11x6cm.(délka x šířka x výška mísy).

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  Plzeňská 157/98, 150 00 Praha 5

Sledujte nás