Pizza

P1080518

Každý má občas chuť na pořádnou pizzu. Proč si neudělat výbornou domácí pizzu v bezlepkové variantě? Recept od skvělé Vladěny Halatové - autorky bezlepkové kuchařky.

 Ingredience: (množství těsta vychází na celý plech 32x42cm, nebo dvě kulaté formy o průměru 33cm)

- 200 g Mix per Pane Nutrifree - Směs na pečivo

- 50g čiroková mouka

- 1 lžička soli

- 1 lžička cukru

- 20 g čerstvých kvasnic

- 150 ml vlažné vody

- 1 lžíce oleje

- 50 g rozpuštěného másla

Náplň:

- kečup, salám, nebo šunka, olivy, cibule, olej, oregáno, sýr eidam, mozarella, apod….

Postup:

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a zamícháme. Necháme vzejít kvásek, aby se nám udělalo „bříško“ cca 20 minut. Do hnětací mísy si dáme všechny ostatní suroviny a přidáme kvásek. Vyhněteme vláčné těsto, které necháme pod igelitem nebo poklopem (z mikrovlnky) kynout asi 40 minut. Připravíme si plech či formu na pizzu.

Těsto rozdělíme na dvě části a dobře rozválíme na plech (pokud je plech s nepřilnavým povrchem, nemusíme vymazávat, jinak lehce vymažeme olejem), nebo dáme na pečící papír. Můžeme si pomoci malým válečkem nebo jen rukama postupně roztahovat těsto až ke krajům plechu, ruce je dobré namokřit, nebo naolejovat. Nebo je výborné na koblížek těsta vložit mikroténový sáček a přes něj válečkem roztahovat těsto, nic se na nic nelepí, sáček se jednoduše oddělá a těsto je pěkně rozválené. Těsto potřeme mírně olejem až ke krajům, pak rozetřeme kečup bez lepku, který rozetřeme také až ke krajům. Posypeme oregánem, cibulkou, kterou si nakrájíme najemno a ohřejeme předem v mikrovlnné troubě, přidám šunku, mozarellu nakrájenou na plátky, případně anglickou slaninu, kterou nakrájíme na kostečky, olivy, apod..

Pečeme na 200°C asi 20 minut dozlatova. Po vyndání z trouby posypeme nastrouhaným sýrem eidam. Z tohoto těsta můžete udělat silnější i tenší plát těsta. Bezlepková pizza je nejlepší hned po vytažení z trouby. I druhý den si ji můžete ohřát na pár vteřin v mikrovlnce a je moc dobrá.

P1090137

P1090133

Zdroj: Vladěna Halatová

Nutrifree.cz

Tenesito s.r.o. je mladá, úspěšná společnost zabývající se distribucí italských bezlepkových potravin. 

Společnost přinesla na trh s bezlepkovými potravinami mnoho novinek a širokou nabídku pečiva, pekařských výrobků, mouk, těstovin, sušenek a mnoho dalších specialit.

Řekli o nás

  • Zuzana O.

    Mouky Nutrifree jsou nejlepší pro mé potřeby. Ať už peču chléb, koláč, nebo dort, s moukami Nutrifree dosahuji nejlepších výsledků a chutě ze všech mnou zkoušených značek.

  • 1

Kontakt

  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 +420 775 199 197
  +420 272 049 077
  Plzeňská 157, 150 00 Praha 5

Sledujte nás